Floating.

Floating är djup och välgörande avslappning. Ett effektivt sätt att minska stress och smärta.

Floating innebär att du flyter skönt avslappnat i 35-gradigt saltvatten. Att vattnet, huden och luften har samma temperatur ger dig en känsla av tyngdlöshet. Behagligt omsluten av flyttankens värme och tystnad kan du stänga av alla intryck. Låta kroppen och hjärnan vila.

Den djupa vilan ger återhämtning och läker kroppen. Därför har floating visat sig vara speciellt bra vid muskelspänningssmärta, stress och utmattning.

Stress handlar mycket om att vi oroar oss för det som varit och det som ska komma. När man istället lyckas befinna sig i ett slags här-och-nu-tillstånd blir det en vila för hjärnan.

Flytbehandling är ett sätt att skapa just det här tillståndet. Man skärmas av från en mängd sinnesintryck, hjärnan får vila och även musklerna blir avslappnade.

En timmes floating ger lika djup vila som ca. 6 timmars sömn.

Floating är något för dig om som: 

° har spända muskler
° är stressad och/eller utbränd
° sover dåligt
° har värk i kroppen
° lider av fibromyalgi
° har dålig blodcirkulation
° har eksem eller psoriasis
° har tunga, påfrestande arbetsuppgifter
° behöver koppla av inför ett viktigt uppdrag
° är småbarnsförälder och har jobbiga nätter
° har suttit i många och långa sammanträden
° ”bara” vill ha en stunds ordentlig avkoppling


Hur påverkas vi av floating?

Du blir viktlös i det mycket salta vattnet, dina muskler slappnar av och blodcirkulationen kommer igång även i spända och ömma muskler. Hjärnan blir ledig för att producera endorfiner, serotonin, immunförsvarsämnen mm. Sinnesintrycken minimeras och hjärnan behöver inte längre bearbeta gravitationens påverkan, inte sköta balansen eller registrera yttre stimulans. Tid och rum försvinner under tiden du flyter, du kopplar fullständigt bort omvärlden med alla dess krav.

Många toppidrottare använder sig av floating för att minska den psykiska stressen och för att kunna koppla av före eller efter en krävande prestation.

Vattnet har en salthalt på ca. 30 % (Epsom salt, magnesiumsulfat). Epsom salt innehåller bl.a. magnesium, kalcium, kol och syre och har ofta använts för att lindra svullnader och dämpa smärta. Epsom salt är också bra för hud och hår.


Flyttanken uppfanns av den amerikanska läkaren John C. Lilly år 1954. Floating användes i NASA:s träningsprogram på 60-talet då astronauter tränades inför isoleringen och viktlösheten i rymden.

Välkommen in för tidsbokning eller konsultation.