2017-09-15

Botox

Vad är Botox®?

Botox® är ett muskelavslappnande ämne framställt av Botulinum A-gift, ett förädlat protein framställt av Botulism bakterier. Ämnet har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet och utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat, till exempel vid okontrollerade blinkningar. Idag är injektionsbehandlingar med Botox® den vanligaste skönhetsbehandlingen i världen.

Detta läkemedel har används över tio års tid runt världen i estetiska behandlingar och måste därför anses som ett välbeprövat läkemedel under rätt behandlingsform och teknik.

Behandlingen är säker, enkel och tämligen snabb via en ytlig injicering med en tunn nål.

Resultatet syns inte direkt i motsats till injicering med hyaluronsyra /Juvéderm m.fl./, effekten kommer först fullt ut efter ca. tio dagar.

Botox används mestadels för att behandla rynkor i pannan, kråksparkar /runt ögonen/ näs/munrynkor och neddragna sura mungipor. Även käklinjen och halsrynkor behandlar vi med stor framgång.

Botox är också ett mycket bra medel att använda vid arm/handsvett. Vår läkare är även specialutbildad inom detta område. Behandlingen ger en avsevärd minskning av svettproduktionen i nämnda områden.

Hållbarheten av behandlingsresultatet är individuellt och varierar mellan tre till nio månader.

 

Behandlingen utförs av Sjuksköterska Eva Lotta Hedström

Publicerad: 2017-09-15